Friday, August 19, 2011

Γραφειοκρατία - Bureaucracy

Το ζητούμενο εδώ που ήρθαμε δεν είναι μόνο οι βόλτες, αν κι αυτές είναι υπέροχες και ειδικά με τον καιρό που μας κάνει, λιακάδα και ζέστη. Έχουμε και κάποιες δουλειές! Οι οποίες τελείωσαν σε ένα πρωί, κάτι που στην Ελλάδα θα ήταν ανέκδοτο. Για να είμαι πιο σαφής, κάποιος που έρχεται στην Γερμανία από την Ελλάδα (που είναι μέλος της Ε.Ε.) και σκοπεύει να μείνει εδώ κι όχι για τουρισμό, πρέπει να δηλώσει μία μόνιμη διεύθυνση και παίρνει άδεια παραμονής 3 μηνών. Αν σε αυτό το διάστημα βρει δουλειά, παίρνει άδεια παραμονής επ΄αόριστον αλλιώς πρέπει να πάει και να την ανανεώσει.

Marienplatz

Επίσης δεν μπορεί κανείς να είναι ανασφάλιστος από την στιγμή που πατάει το πόδι του στην χώρα. Με την άδεια παραμονής πηγαίνει και γράφεται στην ασφαλιστική της επιλογής του, ξεκινάει να πληρώνει και του παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Marienplatz


Μετά γράφεσαι και στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ και περιμένεις να σε καλέσουν για συνέντευξη για να συζητήσεις τι δουλειά μπορείς να κάνεις ανάλογα με τα προσόντα σου.
Στα άτομα που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. παρέχουν μαθήματα εκμάθησης γερμανικών δωρεάν γιατί θεωρείται βοήθεια στο να ενταχθούν στην ευρωπαική κουλτούρα. 

Marienplatz

Είναι απίστευτα οργανωμένοι και εξυπηρετικοί και όλες αυτές οι υπηρεσίες στεγάζονται σε ευχάριστους και καθαρούς χώρους.

Lovely Windows
Οι φωτογραφίες είναι φυσικά από την βόλτα μας γιατί αποφάσισα ότι δεν είναι καλή ιδέα να φωτογραφίζω τα γραφεία στις υπηρεσίες. Καλοί κι ευγενικοί οι γερμανοί αλλά δεν ήξερα πως θα αντιδράσουν!


No comments:

Post a Comment