Saturday, August 27, 2011

Χρόνια Πολλά Μανούλα! - My mum's nameday!

Μανούλα, δεν χρειάζεται να σου πω πόσο σ'αγαπάω και μου λείπεις, αλλά εγώ θα το κάνω: μέχρι τον ουρανό! Σου εύχομαι να περάσεις ωραία στην γιορτή σου, ο γατούλης να σου γουργουρίζει, το πουλάκι να σου κελαηδάει κι ο πατέρας μου να σε βγάλει βόλτα για ρετσίνα!

Today it's my mother's name day and I want to send her all my love and some little presents through the internet!





Το όνομα της μαμάς μου είναι υπέροχο και σπάνιο: "Ανθούσα" και γιορτάζει μαζί με τον Άγιο Φανούριο, οπότε πάντα την παραμονή της γιορτής της φτιάχνουμε φανουρόπιτα και την πηγαίνουμε στην βυζαντινή εκκλησία που είναι δίπλα στο σπίτι μας και ανοίγει μία φορά τον χρόνο, για την γιορτή.
Μετά την λειτουργία όλοι μοιράζουν την διαβασμένη φανουρόπιτά τους και παίρνουν κι από των άλλων και το βράδυ οι ανύπαντρες κοπέλες βάζουν ένα κομματάκι κάτω από το μαξιλάρι τους για να τους φανερώσει ο Άγιος αυτόν που θα παντρευτούν!
Φανουρόπιτα δεν έφτιαξα φέτος αλλά στέλνω αυτό στην μαμά μου:

Her name is very rare and it means "she who blossoms", Anthousa. The day before it is a greek tradition to make a cake and take it to the church in honor of another Saint, Fanourios, who helps people find lost things. Single girls put a little piece of the cake under their pillow and the Saint will show them in their dream the man they are going to marry! I didn't make the fanouropita this year so I'm sending this to my mum!


Φιλάκια μανούλα, να σε χαιρόμαστε!


The photos are not mine but unfortunately I have them in a folder in my laptop for a very long time and I don't have the source...

1 comment:

  1. Αν και καθυστερημένα ευχαριστώ πολύ!Ωραιότατη η ανθοδέσμη και εξαιρετική η τούρτα!Θα σε περιμένω να σε κεράσω φανουρόπιτα!

    ReplyDelete