Sunday, September 9, 2012

Birthday, the day after


Θέλετε να πάμε μια βόλτα; Είναι Κυριακή πρωί, μια ηλιόλουστη, υπέροχη μέρα και στο μικρό χωριό που μένω (προάστιο του Μονάχου με διορθώνει ο Χ) έχει ησυχία. Ο Χ. μένει σπίτι αγκαλιά με την κιθάρα του κι εγώ καβαλάω το σαραβαλο-ποδηλατάκι μου και φεύγω.
Όμορφα σπίτια.

On this beautiful, sunny Sunday do you want to join me for a ride? X. stays at home with his guitar and off I go on my bicycle!
Nice houses.


Συναντάω πιο πολλά ποδήλατα από αυτοκίνητα. Από μικρή ήθελα να ζω σε ένα όμορφο χωριό που θα πηγαίνω το πρωί για ψωμί και άλλα καθημερινά ψώνια με το ποδήλατό μου και θα τα βάζω στο καλαθάκι μου. Ήδη μετράω πολλά πρωινά που έχω ζήσει αυτό το απλό όνειρο.
Σταματάω σε ένα από τα χωράφια που κόβεις μόνος σου λουλούδια και ρίχνεις το χρηματικό αντίτιμο στο κουτάκι. Τα ηλιοτρόπια μου χαμογελάνε. Μερικά θα έρθουν μαζί μου στην βόλτα και μετά στο σπιτάκι.

I stop at one of the fields you cut flowers and put the money in the box. The sunflowers smile at me. Some of them will come along!






Να κι η εκκλησία του χωριού.






Και το γαιτανάκι στο σταυροδρόμι.





Ένας από τους δρόμους οδηγεί στο σπίτι. Να βάλω τα λουλούδια στο νερό και να πιω καφέ με λίγη από την τούρτα των γενεθλίων μου. Είναι Κυριακή σήμερα!

I should go home. Put my flowers in a vase and have some coffee with birthday cake. It's Sunday after all!

1 comment: