Sunday, September 4, 2011

Olympiapark

Δεν θα μπω στην διαδικασία να δώσω τεχνικές πληροφορίες για το Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου, αυτές βρίσκονται εύκολα, θα πω απλά ότι με ενθουσίασε.
I don't want to give technical information about the Olympia Park of Munich, I just need to state that I'm super impressed!
 


Είναι ένα καταπράσινο πάρκο με ωραία μονοπάτια για περπάτημα που αυτήν την εποχή αν κάποιος θέλει μπορεί να φάει και κανένα βατόμουρο περνώντας. Δεν παραδέχομαι ότι το έκανα, ιδέες δίνω!
It's a beautiful  park for walking and at this time of year you can eat blueberries as you pass by. I won't say I did it, it is just a suggestion!
 
Επίσης αυτήν την εποχή ως προκαταρκτικά για το Oktoberfest έχουν στήσει οθόνη δίπλα στη λίμνη και κάθε βράδυ παίζει ταινία, δυστυχώς μεταγλωτισμένη και χωρίς υπότιτλους. Είδαμε τρέιλερ για τον "Λόγο του βασιλια" και έγινα έξαλλη. Ο Colin Firth πήρε όσκαρ για την ερμηνεία του που περιλάμβανε το τραύλισμα και οι γερμανοί έκαναν την δική τους εκδοχή! Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει  και κυρίως αφού έχω παρακολουθήσει την ταινία στην αυθεντική, άψογη version της.
Also this time of year, as pre-event for the Oktoberfest, there is a big screen by the lake and a movie every night. I watched the trailer for "The King's speech" and it was tragic because it was dubbed in german and the oscar winning acting of Colin Firth got killed! The stammering I watched in the perfect, original movie...

Ο πύργος του Olympiapark επίσης δεν με εντυπωσίασε αρχιτεκτονικά αν και οπωσδήποτε θέλω να ανέβω όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί μου είπαν ότι το ασανσέρ είναι από τα πιο γρήγορα του κόσμου. Το ύψος του; Σχεδόν 300μ.
The tower, not a masterpiece of architecture, but I want to ride the elevator, one of the fastest in the world, up to almost 300m.

Αυτό που σίγουρα με ενθουσίασε ήταν τα γήπεδα. Και το πως φαίνονται από ψηλά, από έναν λόφο με παρατηρητήριο αλλά και από κοντά. Στην πισίνα θα γραφτώ όπωσδήποτε κυρίως για να κάνω βουτιές από τους βατήρες! Επίσης ανυπομονώ να δω το γήπεδο φωτισμένο, με αγώνα, και από ψηλά, αλλά και να μπω μέσα. Πιστεύω πως θα κόβει την ανάσα αλλά ως άσχετη με τα ποδοσφαιρικά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω κάποια ελληνική ομάδα για την πρώτη μου επίσκεψη. Η βολιδοσκόπηση του τρελού χούλιγκαν της οικογένειας, της μάμας μου, έφερε απογοητευτικά αποτελέσματα, τουλάχιστον για τον ΠΑΟ.
I was thrilled by the  stadiums, I sure want to watch a football match there, even though I'm not a fun!

Μέσα στο πάρκο έχει χώρο με τραμπολίνο και για bungee-jumping, ένα ωραίο τεχνητό beach bar μέσα στη λίμνη, φαίνεται στην φωτογραφία μου, όπως και τα φωτιστικά από πλέξιγκλας που αλλάζουν χρώματα.
Είδαμε και μια ακόμα λίμνη, με κύκνους που είχαν και μικρά, αληθινά ασχημόπαπα που θα γίνουν πανέμορφα πουλιά...
Πολύ ωραία βόλτα κυρίως καθώς ο καιρός στο Μόναχο παραμένει εξαιρετικός!

I loved the beach bar in the lake, you can see it in my photo, also the changing colors lights.
It is a great place for a visit and specially because the weather in Munich is still wonderful!

No comments:

Post a Comment